Elektrisch rijden voor iedereen interessant

Het was al bekend dat voor de zzp-er of zakelijke rijder elektrisch rijden niet alleen goed is voor het milieu maar ook financieel. Zeker als je veel kilometer per jaar maakt, is het goedkope rijden (elektrisch laden), geen wegenbelasting en de beperkte afschrijving en het beperkte onderhoud, samen met de beperkte bijtelling een gunstige combinatie. Zie voor een paar oude blogs van 2012 en 2014 voor ZZPers en voor particulieren.

Per 1 juli is het nu gelukkig ook voor particuliere aankopen, ook van een tweede-hands, nog gunstiger een volledig elektrische auto aan te schaffen. De aanschafpremie is dit jaar 4000 euro voor een nieuwe en 2000 euro voor een gebruikte elektrische auto. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden, en het geldt niet voor alle elektrische auto’s. Je kunt vanaf 4 juni die aankoop al doen, binnen 60 dagen moet je dan de subsidie aanvragen.

Helaas is er slechts een subsidiepot met geld voor 2500 nieuwe auto’s en 3600 gebruikte. Dus je moet er echt snel bij zijn!

Op de website van de ANWB staat alle informatie compact bij elkaar. Aanvragen van de subsidie moet via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s