Afvallen in Coronatijd

Update 18 juni 2020. Het is inmiddels week 14 thuis. Gisteren een scherpe analyse van Robbert Dijkgraaf gehoord: het is een tijd van paradoxen:

  1. stilstaan en versnellen (we hebben twee jaar digitalisering in de wereld in twee maanden gedaan) en,

2. isolatie vs verbinding (thuis, en toch met 1 muisklik de wereld over).

Verder kan het voor de universiteiten wel eens een shock effect zijn, vanwege de vele internationale studenten die wegvallen, en de externe geldstroom die opdroogt. Het motiveert me om verder te bouwen aan de 4de generatie universiteit en aan de Eindhoven Engine.

Anyway, deze week een paar uurtjes opnames gedaan voor het on-line wereldcongres op het gebied van de regeltechniek, en daarvoor dus even voor het eerst op de TU/e geweest.

Het afvallen gaat best goed, nu 77,4 kg, nog maar een paar kg. We gebruiken nu de boeken van Yvonne Lemmers, zelfde idee: geen tot weinig koolhydraten. Ze heeft ook leuke recepten. Mijn vrouw en ik staan regelmatige gezellig nieuwe dingen te koken. Tot zover weer!

Oorspronkelijk bericht. Het is vandaag grijs buiten, en het is nu week 8 of zoiets. Ik ben de tel kwijt. Het is lang geleden dat ik een blogje schreef op mijn eigen website. Elke twee weken een FD column over mobiliteit zit nu in het ritme. Hier kan ik ook nog wat andere dingen kwijt.

Thuiswerken bevalt ons wel, maar zoals de rector van Leiden onlangs twitterde: ik mis de wandelgangen. Omdat Inge en ik ook al samen aan hetzelfde bureau onze tentamens deden, zo’n 40 jaar geleden, is dit best een fijne tijd voor ons thuis, ondanks alle onzekerheden.

Zo zijn we vanaf 1 januari weer aan het lijnen, en nu de laatste 8 weken, in Coronatijd, gaat dat best goed. Ik moet in deze periode ook steeds denken aan de vorige periode, in 2016. Toen had ik een sabbatical, die ik voornamelijk thuis heb doorgebracht. Toen zijn we beide in zes maanden bijna 20 kilo afgevallen, ik van 92 naar 73 kg. Hier staat dat proces beschreven. We volgden het boek Slim Lifestyle , voornamelijk koolhydraatvrij, en dat ging heel goed. De afgelopen jaren kwam er sluipend toch weer een paar kg bij…

Begin dit jaar zat ik weer op 88 kg. Nu inmiddels weer net boven de 80. Mijn doel is 76 kg. We eten ‘s morgens kwark of yoghurt met blauwe bessen, en tussen de middag sla, tomaten, champignon, met een eitje, of sperziebonen met tonijn. ‘s Avonds eten we heel veel asperges nu (allemaal van de Brandevoortse Hoeve), lekker 10 min wokken, met ham of ei en kipfilet in kleine stukjes. Wel altijd met een roseetje erbij…

Gisteravond had Inge een heerlijk recept opgezocht: zalm met asperges in de oven. Meestal doet zij de nieuwe dingen, en ik kook dan met haar mee, en als ik kook is het meestal standaard, maar ook lekker. Met veel ui en knoflook.

Anyway, ik ga nu weer aan de slag om het programma in elkaar te zetten van mijn eerste virtuele internationale congres, in augustus.

3 thoughts on “Afvallen in Coronatijd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s