Email van een Tesla fan

IMG_2856Gisteren kreeg ik een erg leuke en inspirerende email van een Tesla fan. Met goedvinden van de afzender Johan wil ik hem graag met jullie delen.
—————————————————–
Geachte heer Steinbuch, beste Maarten,

Via social media volg ik Tesla en Elon Musk al een tijd. De ambities en innovaties die waargemaakt worden fascineren mij net zo zeer als de communicatie die open en oprecht lijkt te zijn. De Model S vond ik in de media al een fraaie auto en kon niet wachten tot die in Nederland zou arriveren.

Toen werd het 22 augustus en was ik onderweg van Roosendaal naar ons bedrijf in Wijchen. Als een magneet werd ik naar Tilburg getrokken omdat ik de kans had een Model S te zien tijdens de opening van Tesla Tilburg. Ik was verrast door de fraaie vormgeving en de indrukwekkende stilte van de Model S’en die voorbij kwamen voor korte kennismakingsritten. Ik had het gevoel dat er iets bijzonders in de ontwikkeling van de auto aan het gebeuren was.

Met een gevoel opwinding en enthousiasme heb ik mij ‘s-avonds ingeschreven voor de nieuwsbrief van Tesla Nederland. Prompt krijg ik een uitnodiging voor een testrit ….. :).

Omdat ik graag wilde beleven hoe een Model S rijd maar reëel genoeg ben dat de aanschafprijs niet past bij een interieurarchitect in loondienst als ik, ben ik open en eerlijk geweest tegen Tesla Eindhoven. Ik heb verteld wat mij boeit in Tesla en de Model S en ja, dat ik graag wil proefrijden maar dat ik hem niet zou kopen en waarom niet…

Tot mijn verrassing was dat geen probleem en toch een proefrit mogelijk! Sympathiek, natuurlijk heb ik wel gezegd dat als Tesla over enkele jaren met een betaalbaar volumemodel gaat komen, ik nu al geïnteresseerd ben. En dat is ook zo.

Vrijdag 20 september was het zover en heb ik mogen rijden in een Model S P85+ vanaf Tesla Store Eindhoven…..en ik ben betoverd, verkocht en betrapte mijzelf op irreële ideeën om toch deze auto te kunnen gaan rijden. De rust en stilte is verbijsterend, de acceleratie is verslavend – ook van 0-50 km/h-, het dashboard is dezelfde wereld als de iPad en het uiterlijk is oogstrelend. Ik voelde mij trots en bevoorrecht erin gezien te worden en weet dat dit de toekomst is zonder compromissen. Een elektromotor als enige aandrijving is intelligent, de CO2-problematiek is niet meer die van de autofabrikant, en er ontstaat achter de elektromotor keuze in hoe de elektriciteit te vervoeren (accu), op te wekken (brandstofcel), of over te dragen ( via wegdek). De elektriciteit kan op vele manieren opgewekt worden van fossiel naar duurzaam, maar er is tenminste keuze en welke keuzes gemaakt worden hangt af van de verantwoordelijkheid die burgers, overheid en energiemaatschappijen nemen. De auto zelf is vrij van hulpstukken als versnellingsbak, turbo’s, compressoren en uitlaten die alleen maar de gebreken van een verbrandingsmotor moeten compenseren. Hierdoor ontstaat letterlijk ruimte voor waar een auto voor bedoeld is.

Waarom schrijf ik u dit? Had u een Jaguar XF of Quattroporte aangeschaft dan was dat leuk voor u en voor de voorbijganger die ervan kan genieten, maar uw blog had ik niet gelezen. Ik waardeer het dat early adopters als u net zo geloven in deze toekomst als ik en ben benieuwd naar de ervaringen in de praktijk. Mensen als u zijn er nodig om de massa uiteindelijk vertrouwd te laten raken met deze techniek en mogelijkheden. Daarover communiceren en ermee gezien worden is daarin heel belangrijk. Het grote publiek is behoudend voor deze grote innovaties maar zodra de voordelen in alle opzichten groter worden dan de nadelen, is men om.

Ik vind na de proefrit mijn Nissan Qashqai met zijn brandstofmotor een beetje ‘ouwe meuk’ maar hoop dat dit binnen jaren ook echt zo blijkt te zijn.

Geniet vooral van de Model S want meer innovatie is er op dit moment niet te koop!

Met vriendelijke groet,

Johan van Helden
@johan_vanhelden

2 thoughts on “Email van een Tesla fan

 1. Deze Johan verwoordt exact mijn gedachten over Tesla en in het bijzonder de Model S. Het enige verschil is dat ik nog niet het genoegen heb mogen smaken van een proefrit in deze schitterende wagen. Binnenkort wil daarvoor een afspraak maken.

  Ook ik zal, zodra het mogelijk is elektrisch gaan rijden in een Tesla. Toen ik tien jaar geleden eens in een elektrische kart had gereden wist ik al dat dit het ging worden en ben ik bijvoorbeeld de ontwikkeling van de Volt etc gaan volgen. Na het zien van “Who killed the electric car” was ik dan ook zeer verontwaardigd.

  Vooral Tesla is het voorbeeld van de “revenge” van de elektrische auto. Nu nog veel meer groene stroom, door middel van veel betere en meer zonnepanelen, produceren.

  Dank voor het delen van deze mail.

  Met vriendelijke groet,
  Johan Heesen
  Zwolle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s