E-Parade 26 maart 2017 – wereldrecordpoging! Doe mee!

eparade1

Nog 1 week en dan is het zover. Dan gaan we voor het wereldrecord 100% elektrische voertuigen. We hopen je dan te begroeten op de Automotive Campus in Helmond. Op dit moment zitten we op ca. 450 inschrijvingen en toezeggingen. Nog een 150 te gaan. Hierbij enkele (praktische) opmerkingen over de dag van de E-Parade zelf.

 • Mocht je van ver komen en willen overnachten. We hebben met Hotel Van der Valk Eindhoven een speciaal arrangement afgesloten: zie http://www.e-parade.nl/overnachten.
 • Het bedrijf Ecotaps zorgt op de dag voor 20 mobiele laadpunten.
 • We bieden je een VIP-arrangement aan. Voor € 40,– p.p. krijg je een lunch, deelname wereldrecord en drankjes.  Ga naar ophttp://www.e-parade.nl/inschrijven. En meld je dan aan  via  Voucher VIP – bijrijder(s)  (dus geen Voucher VIP met voertuig, immers je hebt je al aangemeld)
 • Tijdens de E-Parade hebben we de beschikking  over een grote hal van TNO. Hier presenteren zich vele automobielbedrijven uit de regio. Ook Tesla zal erbij zijn.
 • Het wordt een ‘bonte’ stoet van  voertuigen. We hebben toezeggingen van bussen, vrachtauto’s, scooters, motoren, segways, formule E, een verbouwde huifkar met ezel, waterstofvoertuigen.
 • De deelnemers komen uit binnen- en buitenland (zelfs vanuit Stuttgart en Zurich!).

Tot slot nog een vraag/oproep.

Om de laatste 150 voertuigen binnen te halen, hebben we onze eindspurt ingezet. Er lopen vele acties lopen. Daarbij kunnen we je hulp goed gebruiken. Onze oproep is: als iedereen zich inzet om 1-2 nieuwe inschrijvers te werven, dan zijn we er. Moet lukken toch? Bijgaand stuur ik je het nieuwe leaflet van de E-Parade. Deze kun je hiervoor gebruiken. We hebben deze flyer ook als papieren versie. Als je deze wenst, laat het me weten dan stuur ik deze per post toe (hoeveel, adres). Tot zover. Zijn er vragen of opmerkingen, dan hoor ik ze graag.

Groeten en tot 26 maart,

Erik van Nuland, Rotary Club Eindhoven Eeckaerde

info@e-parade.nl

eparade2

2 thoughts on “E-Parade 26 maart 2017 – wereldrecordpoging! Doe mee!

 1. Hoi Maarten, ik heb begrepen van Inez van Poppel dat ook voertuigen die niet op kenteken staan, mee kunnen doen en meedoen in de telling. Daarom doen ook de voertuigen van Fontys mee (en een paar van TU/e). Er wordt zelfs grote waarde gehecht aan het laten deelnemen aan het record door deze experimentele voertuigen.
  Ik organiseer met Kirsten van Abeelen (ATeam) de vrijdag inhoudelijk en organisatorisch. Loopt goed. We hebben 15 korte colleges opgelijnd van 30 minuten en een smart cafe aan het eind met 5 of 6 onderzoekers van TU/e die hun pitch geven in 5 minuten elk. Wordt vervolgd. Gr Rob

 2. Ha Maarten,

  Om door te zetten naar de rotary
  _______________
  Beste Rotary-leden,

  Uw initiatief om een E-parade te organiseren wordt van harte omarmt.

  Het zou nog mooier zijn als u dit in lijn brengt met uw andere activiteiten.
  Daarom deze oproep.

  Stop met de ondersteuning van de klimaatsceptici, zoals van de groene rekenkamer.
  De Rotary in Nederland heeft 19.000 leden waarvan een groot deel tot het welgestelde deel van de bevolking hoort. Deze E-Parade is een mooie aanleiding om nog voor 26 maart een EV aan te schaffen.

  Bij voorbaat dank,

  Met vriendelijke groeten,

  G. van Veen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s