Tesla Model S Launch Party 21 september 2013

IMG_2870Zet 100 mensen bij elkaar die vrijwel alleen maar kunnen praten over hun auto, of bestelde auto, op vakantie elke dag op het forum kijken, en maanden van te voren een auto van een ton bestellen via internet, zonder hem in het echt gezien te hebben. En bovendien de thrill voelen om hem net gisteren of ‘s morgens opgehaald te hebben, of hem straks te kunnen gaan halen. Voeg daarbij een 10 tal gloednieuwe, mooi blinkende Model S’en en een paar Roadsters, petjes van Tesla, de nieuwste accessoires, oplaadkabels etc, en het feest is compleet!

Image-9378519-197815270-2-WebLarge_0_25c8626ff59dc80c7105857083fc4c30_1IMG_2884Gisteren hadden we de Tesla Launch Party in Waalwijk. Georganiseerd door Jetje, Wiebe en Peter van het Tesla Motor Club forum. Het was een geweldig leuke bijeenkomst, met prachtige gloednieuwe Model S’en te bewonderen (zijn de grijze velgen nu wel of niet mooier dan de zilveren?), erg veel Sig rood trouwens. De eerste niet Signature (feller rood), een P85+ (die van ons!), een met de kinderzitjes die naar achterkijken, discussies over de beschermers (alloygators) voor de 21″ velgen (bij die van Jetje er al op), en accesoires uit de USA meegenomen (eind van het jaar waarschijnlijk allemaal ook beschikbaar in Tilburg). De bijeenkomst was gratis, met een vrijwillige bijdrage voor een goed doel, zie hier als je nog wat wilt storten!

Image-9378519-197815540-2-WebLarge_0_2f0806a926edbec21e0afa2f231bf9a0_1

EDY_1501Er waren ruim 100 mensen op af gekomen, veel meer dan we in eerste instantie op het forum dachten. De openingsspeech van Wiebe was erg goed, met als kern de hierboven beschreven eerste alinea. Het was ook erg leuk om de gezichten achter de forumnamen te zien. De gemiddelde leeftijd van de aanwezigen was trouwens beduidend lager dan ik verwacht had. Dat kwam niet alleen door de kinderen die er bij waren :). Veel ervaringen en vragen uitgewisseld. Een ervaren Roadster rijder gesproken over het rijden van echt lange afstanden, “als je te weinig range over denkt te hebben (bij een rit van tegen de 400km), 

IMG_2883gewoon snelheid terug, en achter vrachtwagens gaan hangen op de snelweg”. Ik heb een 8m type2/type2 kabel gekocht van LuckyLuke, zodat ik nu ook bij openbare laadpunten kan opladen, met ons pasje van NewMotion. Op de terugreis trouwens gelijk even geprobeerd op het TU/e terrein. Ook een tip van gisteren: ik heb ook een pas van Essent aangevraagd, want die werkt ook op snelladers zonder een vast bedrag per maand zoals bij de (snellaad)pas van NewMotion (een handige vergelijkingssite staat hier). Ook leuk was het stukje electronica waarmee je het ChargePoint kunt openen, gemaakt en gratis uitgedeeld door FuzzyLogic. Dit is handig als je geen tesla oplaadkabel gebruikt, en niet naar je scherm voor in de auto wilt op het klepje te openen.

Er zijn erg veel mooi foto’s gemaakt gisteren, hier een paar links:

foto’s  serie 1

foto’s serie 2

foto’s serie 3

foto’s serie 4 

foto’s serie 5

foto’s serie 6

2 thoughts on “Tesla Model S Launch Party 21 september 2013

  1. Mijn neef heeft hem besteld. Veel plezier met de S Groet Hans

    Van: Steinbuch <comment-reply@wordpress.com> Beantwoorden – Aan: Steinbuch <comment+pd4k67-gpi0vo7b06skjmuv@comment.wordpress.com> Datum: zondag 22 september 2013 09:03 Aan: hans van der veen <vanderveen@stt.nl> Onderwerp: [New post] Tesla Model S Launch Party 21 september 2013

    Steinbuch posted: “Zet 100 mensen bij elkaar die vrijwel alleen maar kunnen praten over hun auto, of bestelde auto, op vakantie elke dag op het forum kijken, en maanden van te voren een auto van een ton bestellen via internet, zonder hem in het echt gezien te hebben. En bov”

  2. > ik heb ook een pas van Essent aangevraagd, want die werkt ook op snelladers zonder een vast bedrag per maand

    Bedoel je met snelladers CHAdeMo-laadpunten? Ik begreep van Tesla dat de Model S niet kan worden opgeladen bij CHAdeMo-punten, en dat ook niet zeker is of ze daar uberhaupt adapters voor beschikbaar gaan stellen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s