Trots op Stella van Solar Team Eindhoven

thumb_60Op donderdag 4 juli was het dan zo ver: het Solar Team Eindhoven presenteerde hun Stella: de eerste gezinsauto die door middel van zonnecellen kan rijden. Tot de dag ervoor was er keihard gewerkt, de verf nog bijna nat, en het dak er net op. Een paar kleine testen, meer tijd was er niet. De onthulling was groots. Zoals ook het hele team erg sterk is. Het ontwerp, de PR, de nieuwe ideeën, echt allemaal topkwaliteit! Elke keer is het weer genieten als Andre of Lex of Roy een praatje houden. Zoals bijvoorbeeld hun TedXBrainport verhaal. Of om solarmiles te scoren bij de vergadering van de vereniging van Nederlandse Autolease maatschappijen VNA die recent in ons Automotive lab vergaderden, of in juni bij het AutomotiveNL congres, waar ze directeur Fred Welchen ‘geboeid’ op de grond hielden.

logo-largeOok de onthulling was erg gaaf, met een originele naam en een auto die gelijk werkt. Het nieuws pakte heel goed uit. Op RTLnieuws ‘s avonds, en in vele kranten en on-line media. Mooi was de vermelding op tweakers‘ met ruim 28.000 hits. Maar het mooiste was toch wel de korte videoimpressie die op internet in een paar dagen tijd ruim meer dan 200.000 views kreeg (inmiddels 290.000). Een voor de TU/e ongekende exposure! Ik heb het goed gevolgd, en ik hou van getallen, dus heb uitgerekend dat zaterdag en zondag er ca 6000 views/uur waren, dat is 1,7 views/s! De video ging de hele wereld over: de eerste gezinsauto op zonne-energie!

 

Ik ben heel benieuwd wat de wedstrijd straks gaat tonen in oktober in Australie, maar met dit ijzersterke team heb ik daar alle vertrouwen in. En als je wilt steunen: er zijn nog solarmiles te koop!

1004753_460002557428342_1789008342_nDe uitstraling voor de TU/e is zeer goed, en zo direct na de geweldige RoboCup2013 ervaring, kan dit jaar al niet meer stuk. We zijn er trots op en hopen dat het vele jongeren aanzet om techniek te kiezen, op alle nivo’s, en dat de VWO-ers dan natuurlijk komen studeren in Eindhoven!

Update 19 juli 2013

Hieronder een bericht van onze communicatieafdeling.

Vorige week werd het team al geïnterviewd door BBC Radio. Het item is uitgezonden op BBC World Service Radio (vanaf 8:24 hoorbaar) en The World.

Gisteren (17-7) is ook BBC World News tv op bezoek geweest bij Solar Team Eindhoven, waar een super-enthousiaste BBC Reporter Anna Holligan (Twitter: @AnnaHolligan) student Lex Hoefsloot heeft geïnterviewd over het belang van ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie. Naast dit prachtige item zijn er onder andere persverzoeken vanuit magazines in India en Egypte en toont dagblad New York Daily grote belangstelling. Internationaal krijgt het Solar Team Eindhoven eveneens aandacht op grote internationale websites als Gizmodo.com, The Economic Times en New Zealand Herald.

image001

Klik op de foto om het BBC-interview te bekijken

One thought on “Trots op Stella van Solar Team Eindhoven

  1. Pingback: Trots op Stella @SolarEHv! | Steinbuch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s