Volop ontwikkelingen rond Ecomobiel 2013

Ford Focus Electric 1De vakbeurs ecomobiel, die dit jaar zijn 1e lustrumeditie beleeft, ontwikkelt zich volop om op 8 en 9 oktober in Ahoy Rotterdam een volledig en inspirerend platform voor duurzame mobiliteit en mobiliteitsmanagement te bieden aan bezoekers. Naast een breed aanbod op de beursvloer wordt veel aandacht besteed aan een aantrekkelijk inhoudelijk programma met actuele thema’s rond duurzame personenmobiliteit.

Organisatoren Fedde van der Woude en Wendy van de Geijn over de huidige ontwikkelingen op de beursvloer: “Diverse auto-importeurs zijn inmiddels van de partij. Peugeot Nederland en Renault Nederland laten hun primeurs zien. We zijn er trots op dat de officiële introductie van de Ford Focus Electric plaatsvindt op ecomobiel 2013. Daarnaast zal de veelbesproken Mitsubishi Outlander live te zien zijn. De Tesla Model S die bij Athlon Car Lease te bewonderen valt, zal ongetwijfeld veel aandacht trekken. Fleetmanagement specialist Fleet Support en vervoersmobiliteit adviseur Yoradius presenteren zich. ABB Benelux is erbij. Vanuit de publieke sector hebben de Gemeente-en de Stadsregio Rotterdam hun deelname bevestigd.”

Longfonds

Bijzonder verheugd zijn Van der Woude en Van de Geijn over de samenwerking met het Longfonds. “Luchtkwaliteit is vandaag-de-dag natuurlijk zeer actueel. Het Longfonds zal een seminar verzorgen over gezondheid en luchtvervuiling.” Daarnaast is het Longfonds op de beursvloer aanwezig om bezoekers te informeren en adviseren over luchtkwaliteit.

Adviesgroep

Van der Woude en Van de Geijn werken nauw samen met een adviesgroep.  De adviesgroep van ecomobiel bestaat uit toonaangevende partijen uit de breedte van de gehele branche. “Het doel is om gezamenlijk met alle disciplines de ‘sense of urgency’ van duurzame mobiliteit op de kaart te zetten. Wij ontwikkelen een inhoudelijk programma waarbij de gebruiker centraal staat en waarin duurzame voorbeelden aan bod komen die daadwerkelijk geld opleveren. ” aldus Van de Geijn. Leden van  de ecomobiel adviesgroep zijn PEM, TU/e, DOET, Groengas Mobiel, NWBA, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Gemeente Rotterdam. Steef Korfker, directeur van DOET: “We zijn het stadium van ‘praten over de gebruiker’ nu wel voorbij. Het is nu tijd om daadwerkelijk te luisteren naar de eindgebruiker. Dat is een belangrijke stap vooruit.”

Rabobank sponsor

Na het grote succes van vorig jaar sponsort Rabobank opnieuw het Young Innovator Platform en de Young Innovator Award.  Twaalf veelbelovende ondernemingen krijgen de kans om zich te presenteren op het Rabobank Young Innovators Platform.  Rabobank draagt bij aan de deelnamekosten per Young Innovator.  Naast de Award wordt ook een geldprijs ter beschikking gesteld. Inmiddels hebben zich al diverse partijen aangemeld, waaronder E-ONE, dat 100% elektrische design driewielers toont.

Mobility Meetings

Op 9 oktober vinden internationale Mobility Meetings plaats. Van de Geijn: “Samen met Syntens, de Kamer van Koophandel Rotterdam en het European Enterprise Network (EEN) faciliteren wij mogelijkheden om nieuwe, internationale businesspartners te vinden.” De Mobility Meetings 2013 vinden plaats op 9 oktober van 9.30 tot 13.00 uur. Men heeft 1 op 1 meetings in sessies van 20 minuten met potentiële handels-, zaken- of onderzoekspartners.

ecomobiel logo 640pxAlgemeen
Ecomobiel 2013 vindt plaats op 8 en 9 oktober 2013 in Ahoy Rotterdam. Meer informatie: www.ecomobiel.nl.

One thought on “Volop ontwikkelingen rond Ecomobiel 2013

  1. Pingback: Volop ontwikkelingen rond Ecomobiel 2013 « HOF- en bijzaken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s