Elon Musk’s Masterplan deel 2

Vannacht onze tijd (gisteren namiddag in CA, USA) heeft Elon Musk zijn Masterplan deel 2 gepubliceerd. Zijn deel 1 omvatte de visie om via een sportmodel (Roadster), en het topsegment (Model S en X) uiteindelijk een auto ‘voor iedereen’ te gaan produceren (Model 3). Doel van zijn plan is om duurzame mobiliteit te versnellen.

Zijn deel 2 bouwt voort op deel 1 maar zet een paar extra stappen, kort samengevat:

  1. Elon Musk ziet een belangrijke toekomst voor de combinatie van zonne-energie (panelen) en lokale opslag middels batterijen. Zodanig dat iedereen lokaal en autonoom zijn eigen energie opwekt en gebruikt.
  2. Tesla gaat ook elektrische bussen en vrachtwagens maken. De detailplannen worden volgende jaar uitgewerkt.
  3. De autonome functies worden tenminste 10x beter dan ‘hand’matig rijden, dat gaat hij doen via data analyse en learning.
  4. Een goedkopere auto dan de Model 3 komt er voorlopig niet want vanwege de autonome functies wordt het eenvoudiger de auto vaker in te zetten en daarmee een verdienmodel te hebben die de auto goedkoper maakt voor de eigenaar. Hier past ook autodelen bij.

Hier kun je het hele plan lezen.

Het is opnieuw een ambitieus plan. Ik ben benieuwd hoe snel met name de ontwikkeling van zwaardere vrachtwagens kan gaan. De bussen sector is al volop in beweging en ook in Nederland is er beweging voor ‘light duty’ vrachtvervoer. Hier staat een interview van mij met RTLZ TV en nieuws.

Het zijn spannende tijden in Automotive!

tesla model 3

 

2 thoughts on “Elon Musk’s Masterplan deel 2

  1. Dank voor samenvatting! Kan niet wachten tot het zover is. Wat betreft het autodelen, is mijn ervaring dat dit behalve lieve huisvaders ook drugsrunners en joyriders aantrekt. Maar daar weet Musk vast ook een oplossing voor.

  2. Pingback: Elon Musk’s Masterplan deel 2 — Steinbuch – Custom Battery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s