De Slimme Scheurkalender 2017 komt er!

DSSK17

Hij is er! Kijk hier!

Het succes van de Slimme Scheurkalender 2016 proeft natuurlijk naar meer. De enquete over een 2017 versie geeft een positief beeld. Dus we gaan er weer mee aan de slag! We zoeken wel wat hulp voor het verzamelen van leuke feitjes en weetjes. We gaan ook foto’s toevoegen. Wellicht gaan we ook een aantal speciale edities maken in andere regio…

Hier staat de informatie over de 2017 editie, en hier als je een bestelling wilt plaatsen voor je bedrijf (bv in het kerstpakket of als relatiegeschenk).

Iedereen kan ons helpen door ons weetjes te sturen. Als je je eigen start-up of je bedrijf onder de aandacht wilt brengen, stuur ons dan een weetje. Maar wel een die voor veel mensen leuk is. Geen reclame dus. Wij kiezen en voeren de eindredactie, en zorgen dat er wederom een leuke en interessante scheurkalender komt, zodat iedereen elke dag met een glimlach of verbaasd of trots de dag begint!

Het format is:

———————————————–

Voorkant:
    tekst max 20 woorden
Achterkant:
    tekst max 80 woorden
Bron: 
Voorkeursdatum: 
Foto eventueel toevoegen

———————————————–

Hier staat dit format in een word document.

Denk ook aan bepaalde evenementen die in 2017 gaan plaatsvinden!

Stuur je weetjes naar info@deslimmescheurkalender.nl

Alvast bedankt!

Inge en Maarten

============================

Voorbeelden uit de 2016 editie (even zonder bron, en datum):

Voorkant

De temperatuur in de toekomstige kernfusiereactor ITER is maar liefst 150.000.000 graden.

Achterkant

In Zuid-Frankrijk bouwt een internationaal samenwerkingsverband aan ITER, een reactor die het hart van de zon nabootst als schone, duurzame energiebron. Omdat de druk veel minder is dan in de zon, moet de temperatuur veel hoger zijn om fusie mogelijk te maken. ITER is de eerste reactor die meer fusievermogen op kan wekken dan het experiment zelf verbruikt. Onderzoeksinstituut DIFFER en TU/e zijn actief betrokken bij onderzoek naar kernfusie.

Voorkant

Door ijs te maken uit water waarin hout- of papiervezel is gemengd kunnen hele sterke constructies worden gebouwd.

Achterkant

De studenten van de faculteit Bouwkunde van de TU/e hebben de afgelopen jaren laten zien in Finland dat dergelijk constructiemateriaal ook in de praktijk werkt. Zo maakten zij de Sagrada Familia (de beroemde Catalaanse basiliek ontworpen door Gaudí) in 2015 met dit materiaal na, en hebben ze de allergrootste ijskoepel ter wereld gebouwd in 2014. Begin 2016 wordt een poging gedaan om de langste ijsbrug met een overspanning van 50 meter te realiseren.

Voorkant

Avular is een startup die een drone ontwikkelt voor de professionele markt: bijvoorbeeld voor de inspectie van gebouwen en industriële tanks.

Achterkant

De startup was één van de Top 10 Startups to Watch in 2015 van e52. Avular zet duidelijk in op een drone die stabiel is (dus tegen een windvlaag kan), veilig is (dus geen gevaar voor ontploffing geeft bij inspecties van olietanks) en heel nauwkeurig kan werken. Hiermee wordt een nieuwe klasse van drones gedefinieerd die gebruikt kunnen worden in industriële toepassingen voor inspectie en onderhoud.

Voorkant

In de melkfabriek van FrieslandCampina in Veghel wordt elke vijf minuten een melkvrachtwagen gelost.

Achterkant

De grootste melkfabriek ter wereld staat in Veghel met een jaarproductie van 1.500.000.000 liter melk. FrieslandCampina is de nummer zes in de wereld. Het bedrijf is (als coöperatie) mede eigendom van 19.054 boeren. Wereldwijd werken bij het bedrijf 22.168 mensen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s