Auto-industrie verliest geloof in verbrandingsmotor

Afgelopen 7 januari opnieuw een goed verhaal van FD journalist Heiko Jessayan naar aanleiding van het recente KPMG rapport over de 2015 trends in de Automotive sector. Er is een heuse disruptie aan de gang, zowel op het gebied van connectiviteit als ook op het gebied van aandrijftechniek. Deze figuur vat het rapport goed samen, let vooral op de enorme aardverschuiving van de mening van vorig jaar vergeleken met die van dit jaar.

De key trends tot 2025 zoals gezien door de geïnterviewden uit het onderzoek van KPMG:

kpmg

 

Ook uit alle berichtgeving rondom de Consumer Electronics show CES2016, zie bijvoorbeeld hier, toont dat de automotive sector aan een grote transitie is begonnen. De CEO van GM Mary Barry zei recent: de automotive sector gaat de komende 5 a 10 jaar meer veranderen dan de afgelopen 100 jaar! Zie hier en hier twee recente blogposts naar aanleiding van een voordracht van mij.

Spannende tijden dus!

2 thoughts on “Auto-industrie verliest geloof in verbrandingsmotor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s