Innovatievouchers voor Studententeams Elektrisch Vervoer

De uitreiking van de Dutch-INCERT innovatievouchers op de binnenplaats van Economische Zaken (EZ) was een geslaagde dag, vandaag 9 december 2015. Het was als economisch nieuwsitem te zien in het NOS nieuws van 16:00 uur.
De teams hebben bij EZ een onuitwisbare indruk gemaakt over wat er in onze technische opleidingen bij de studententeams gaande is en welke successen er geboekt worden op het gebied van vernieuwende elektrische mobiliteits-oplossingen.
solar_Dutch
Alle 19 race-teams (WO en HBO) hebben een innovatie voucher gekregen en de 14 aanwezige teams mochten zich als bonus verheugen op persoonlijke aandacht van Minister Kamp en de EZ medewerkers.
Frank Rieck (voorzitter Dutch-INCERT) sprak in de inleiding zijn trots uit over het feit dat de studenten met hun voertuig-concepten het onvoorstelbare realiseren. Hij is optimistisch over de toekomst waarin deze nieuwe generatie professionals ecologische en economische vooruitgang als vanzelfsprekend combineren.
Maarten Kamps (Secretaris Generaal EZ) benadrukte in zijn speech de technische prestaties die de Nederlandse teams leveren in een internationaal verband. Hij prees de winnaars als goede ambassadeurs van onze kenniseconomie en wees op het belang hiervan voor economie en werkgelegenheid. Tot slot kondigde hij aan dat diesel dienstauto’s binnenkort zullen worden vervangen door elektrische.
Ze gaan het goede voorbeeld van de studenten volgen.
————
Gastblog van ir. Frank Rieck
Lector Future Mobility

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s