Feestelijke huldiging Solar Team Eindhoven!

IMG_3364Gisteren werden de Solar Team Eindhoven leden feestelijk onthaald op de High Tech Campus, en via de binnenstad van Eindhoven werd Stella naar de TU/e gereden. Een mooi videoverslag van Studio040 is deze:

IMG_3375Carlo van de Weijer, de trekker van Smart Mobility, wist op zeer humoristische wijze de diverse sprekers aan elkaar te praten bij de bijeenkomst in ons hoofdgebouw. Onder andere Jo van Ham en rector Hans van Duijn spraken hun waardering uit voor de ongelofelijke prestaties van dit TOP team. De ir’s van de toekomst!

Hieronder het verslag van de TU/e Cursor (met wat extra foto’s).

IMG_3372“Alleen in deze regio had Stella gemaakt kunnen worden”, vertelde Lex Hoefsloot, captain van het Solar Team Eindhoven, gisteren in zijn dankwoord bij de huldiging in de hal van het Hoofdgebouw. Daarmee onderstreepte hij nogmaals het belang van de ondersteuning vanuit de universiteit en door het regionale bedrijfsleven bij de totstandkoming van hun succesvolle zonnewagen.

Iets van het goede weer uit Australië leek het Solar Team Eindhoven gisteren te hebben meegenomen. Bij de rijtoer met Stella vanaf de High Tech Campus naar het terrein van de TU/e, voorafgegaan door twee motoragenten, liet een waterig zonnetje zich af en toe zien. Het bracht een twitteraar tot de volgende tweet: “Wie bedenkt nu zo’n huldiging op het moment dat de zon op z’n laagst staat?”.

IMG_3361Het mocht de pret en het enthousiasme echter niet drukken. Zo’n honderdvijftig belangstellenden en familieleden waren gistermiddag present in de hal van het Hoofdgebouw, waar diverse sprekers loftuitingen uitstrooiden over de hoofden van de aanwezige teamleden. Carlo van de Weijer, vice-president Traffic Solutions bij TomTom en aan de TU/e kartrekker van het Strategic Area Smart Mobility, leidde als een volleerd stand-up comedian de ceremonie. Zo zei hij Hoefsloot verwisseld te hebben met z’n moeder. “Ik dacht nog: Lex z’n haar is wel wat langer, maar hij is er in Australië zeker niet lelijker op geworden.”

IMG_3369Er werd teruggeblikt op het moment dat anderhalf jaar geleden een klein groepje “eigenwijze maar vastberaden” studenten aanklopte bij Van de Weijer, decaan Ton Backx en hoogleraar Maarten Steinbuch. Ze wilden in 2013 deelnemen aan de Solar Challenge in Australië, waar Delft al jaren zeer succesvol is.

IMG_3370Volgens CvB-lid Jo van Ham reageerde het college in eerste instantie uiterst negatief op dit verzoek. “We wilden geen wagen die tweede of derde zou worden achter Delft en stuurden ze terug  naar de tekentafel. Iets later kwamen ze met een nieuw ijzersterk businessplan voor een wagen in een nieuwe klasse, waar meerdere personen in konden meerijden.”

IMG_3374Dat concept werd een succes en teamcaptain Lex Hoefsloot benadrukte nog maar eens dat de diverse sponsoren uit het regionale bedrijfsleven daar een zeer cruciale rol bij gespeeld hadden. Maar ook de bijdrage vanuit de faculteit Electrical Engineering, waar de wagen gebouwd is, werd niet vergeten. Decaan Ton Backx, die enkele dagen aanwezig was in Australië, vertelde ook over de spannende momenten tijdens de race en de vindingrijkheid van het strategische team van STE. “Dat team nam altijd de juiste beslissingen en zorgde dat problemen snel werden aangepakt.”

IMG_3373Tot slot vond de onthulling plaats van een grote afbeelding van Stella, waar alle betrokkenen een tekst op konden zetten. Voor de teamleden was er champagne en de sponsoren nodigden ze uit voor een diner in februari. Van collegelid Jo van Ham volgde nog een dringende aanbeveling: “En nu allemaal weer snel aan de studie!”

Zie voor meer foto’s de Flickr-stream van Solar Team Eindhoven.

  • Mede-initiatiefnemer Roy Cobbenhagen. Foto | Rien Meulman
  • Cadeautje van de TUe, later volgepend met boodschappen. Foto | Rien Meulman
  • Ook de teamleden zelf schreven iets op de foto. Foto | Rien Meulman
  • Bestuurders Hans van Duijn en Jo van Ham delen champagne uit. Foto | Rien Meulman
  • En nu nog een keer lekker uit eten... Foto | Rien Meulman
  • Stella onderweg naar de TU/e. Foto | @SolarEHV
  • Stella donderdagmiddag op de High Tech Campus Eindhoven. Foto | @SolarEHV
  • Stella weer bijna thuis... Foto | @TUEindhoven
  • Rector 'buigt' voor Stella. Foto | @NicoleUmmelen
  • Solar Team Eindhoven tijdens de huldiging. Foto | Rien Meulman
Vorige

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s