Cijfers Elektrisch Rijden NL t/m aug 2013

Hier de nieuwe cijfers elektrisch vervoer t/m augustus 2013. Totaal nu 10445 EV en PHEV auto’s in Nederland op kenteken, en daarmee zien we de start van de verwachte versnelling: de Outlander is uitverkocht (ca 10000), de Volvo V60 PlugIn Hybrid (ca 1000) is uitverkocht, de volledig elektrische Tesla Model S is voor dit jaar uitverkocht (ca 1300). De BMWi3 is nu ook te koop. De fiscale regels van nu helpen daar natuurlijk bij. Het is zaak dat we voor volgend jaar ook een gezonde fiscale prikkel hebben. De markt zit nog steeds in een erg vroege fase!

De cijfers die hier getoond worden zijn samengesteld door Agentschap NL, in opdracht van het ministerie van EZ. Meer informatie komt op deze website.

fig2

In tabel vorm:

fig1

FEV=Full Electrical Vehicle, ook wel BEV Battery Electric Vehicle; E-REV/PHEV = met range extender en Plug-in Hybrid EV.

Dit zijn dus totale aantallen op de weg, met kenteken, het zijn niet het aantal nieuw verkochte voertuigen. Dan moet je het verschil nemen tussen de kolommen. Voor het totaal is de toename in juli 1123 FEV (66) en PHEV (1057), dit is 10,8% op maandbasis; 12,9% maandgroei bij REV/PHEV en 2,9% bij FEV, vorige maand waren deze getallen: 6,8% (tot), 8,6% (E-REV/PHEV), 1,0% (EV).

Ook interessant is de verdeling over de diverse merken, totaal aantal (top 5) hieronder:

fig3

 

het aantal laadpunten

fig4

 

One thought on “Cijfers Elektrisch Rijden NL t/m aug 2013

  1. Pingback: Cijfers Elektrisch Rijden NL t/m sept 2013 | Steinbuch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s