Een ochtend als verkoper bij Tesla Eindhoven

bannerishIMG_2016

Gisteren, vrijdag 29 maart, had ik de mogelijkheid om van ‘s morgens 9 uur tot ‘s middags 14:00 met de Tesla Model S namens Athlon Car Lease een aantal proefritten te maken, en dan alleen met serieuze potentiële kopers. Kenan Aksular van Athlon had dit voor me geregeld. Het is een intensieve maar leuke dag geworden, en ik voelde mij als een kersverse product specialist bij de Tesla store in Eindhoven. Ik was al een paar weken aan het voorbereiden: mensen uitnodigen, een schema maken, per halfuur gepland. Gisteren was het dan zover, om 9 uur kwamen mijn eerste gasten, 3 TU/e medewerkers. Ook waren er een paar zoons meegenomen (waar bleven de dochters??). Het eerste half uur werd er iets teveel koppel op de 21″ banden gezet, voor dit koude weer. Winterbanden met 19″ zijn verstandiger met deze koude. De Porsche rijder (1 van de 3) was geheel overtuigd na de rit, hoewel oorspronkelijk 

IMG_20130329_102855helemaal niet zo een EV fan. Hij gaat er vol voor om een TU/e-company car te gaan leasen. Lijkt mij ook goed om ons CvB mee te vervoeren zo af en toe. En te gebruiken op open dagen! De tweede rit, met een van de decanen van de TU/e,  werd iets rustiger gedaan, en ook de zoons mochten rijden, tof van Tesla! Ik kon zien op het enorme display hoe voorzichtig de ene berijder was geweest (200 Wh/km, range van 400 km), en hoe de Porsche rijder de grenzen had opgezocht (350 Wh/km , range van 250km).

IMG_2014IMG_2009Om 10.00 had ik de Model S een uur voor ons gezin gereserveerd, en ben ik naar ons huis gereden. De Dusseldorf ervaring was alweer enige tijd geleden, dus het was weer heerlijk om te rijden en dat gevoel van een sportwagen te hebben, terwijl je in een prachtige, comfortabele luxe auto zit. Gert-jan van Tesla noemt de Model S een wolf in schaapskleren. Bij ons huis aangekomen hebben we mijn dochter, haar vriend, en mijn vrouw opgehaald. Omdat er altijd iemand van Tesla bijzit, heb ik bij ons huis even gewacht, en heeft mijn zoon een paar rondjes gereden in Brandevoort. Mijn vrouw vond het achterin niet erg ruim, en ook de tesla_medevoortveiligheidsgordel deed het niet zo fijn. Het WOW gevoel kende ze al van onze Tesla Roadster experience. Ze heeft de koop in ieder geval goedgekeurd :).

Om 11:00 waren we weer terug bij de Tesla store in Eindhoven. Ik had 3 mensen geregeld, die ook iemand gingen ophalen op de High Tech Campus. Toen zij om 12.00 terug waren, was ook dat beeld duidelijk: kopen! Gert-jan vertelde me dat deze week, sinds dinsdag in Eindhoven een Tesla Model S is, hij al meer heeft verkocht dan in het hele kwartaal tot nu toe, en dat vrijwel iedereen die een testrit maakt, er ook daadwerkelijk een koopt. Hij heeft ook meegemaakt: “doe er maar twee!”.

IMG_2019Om 12.30 had ik EV voorvechter Eindhovens’ wethouder Joost Helms ingeboekt. Hij praat al heel lang met me over de aanschaf van een Tesla Model S als duurzame gemeente-auto. Hij genoot van de rit, en hoewel Gert-jan alles wel wilde uitleggen, nam ik regelmatig het gesprek in de auto over om een en ander uit te leggen. De software update mogelijkheden en de verschillende standen van regeneratief remmen en nivo’s van sturen en afvering. Joost was natuurlijk al gewend om in de roadster af en toe te rijden, en was zeer onder de indruk. Terug in de shop, hebben we met iemand die in de buurt was en de juiste lengte had, wel even gekeken of de burgemeester van Eindhoven achterin zou passen. Dat is nog niet helemaal duidelijk, dus dat wordt een aparte actie.

IMG_2020Om 13.00 waren twee goede kennissen en eigenaren van Eindhovense bedrijven er. Ze stonden al te poppelen om te gaan rijden. Na elk een kwartier te hebben gereden, beide helemaal overtuigd: “dit is gaaf man”, en “eindelijk een auto die je alleen met het gaspedaal kunt rijden”. Tenslotte om 13:30 de laatste rit. De rijder was een kennis van een kennis. Een eigenaar van een BMW 535GT. Hij emailde me gisteren: “Dank voor de testrit vanmiddag. Maar 1 conclusie mogelijk: dat rijdt.”

IMG_20130329_085007Het was erg druk bij de Tesla vestiging toen ik om even na tweeën weer weg ging. Een van de twee wagens blijft in Eindhoven. Gert-jan vertelde me dat de hele komende maand al volgeboekt is met testritten. Als je deze maand (maart/april) bestelt, heb je de auto nog in 2013. Athlon Car lease heeft er 150 besteld, en heeft nog een aantal beschikbaar die vanaf dit jaar geleasd kunnen worden. Kortom: de Model S verkoopt zichzelf eigenlijk. Ik verwacht die van mij eind juli/begin augustus. Ik ben benieuwd! Het was trouwens behoorlijk afzien om weer terug naar huis te rijden in mijn Renault Kangoo….

6 thoughts on “Een ochtend als verkoper bij Tesla Eindhoven

 1. Hoi Maarten, ik heb afgelopen woensdag getest. Geweldig wat een auto en wat een ervaring! Wordt lastig om niet aan te schaffen 😉
  Groet, Maarten

 2. Wat mooi om te lezen dat berijders van andere topsegment auto’s zo onder de indruk zijn. Fijn ook dat Tesla de uiterste besteldatum nog een maandje heeft opgerekt!

 3. Dank Maarten, voor dit mooie relaas. Ook ik heb mogen testritten, echt een gave bak.

  Groet,
  Hans de Beule
  Duurzaamheidsmakelaar bij Duurzaam Eindhoven

  Duurzaam Eindhoven staat aan de basis van vestiging van Tesla in Eindhoven !

 4. Pingback: My 10 TOP 2013 blogposts | Steinbuch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s