Innovatievouchers Elektrische Mobiliteit

image003Elektrisch vervoer is op de goede weg: er komen steeds meer elektrische voertuigen op de markt en de mogelijkheden om op te laden nemen snel toe. Dit maakt elektrisch vervoer een serieus alternatief als bedrijfs- of personenvoertuig. Elektrisch vervoer is daarnaast economisch interessant, omdat het leidt tot nieuwe marktkansen voor bedrijven. Daarom wil het Ministerie van Economische Zaken MKB-ondernemers stimuleren meer gebruik te maken van de kennis over elektrisch vervoer bij kennisinstellingen. Het ministerie doet dit door het verstrekken van innovatievouchers. 

In de elektrisch vervoersector spelen jonge ondernemingen een belangrijke rol. Zij zetten vaak nieuwe producten of diensten in de markt. Juist voor jonge ondernemingen is het lastiger om middelen vrij te maken voor de ontwikkeling van kennis over elektrisch vervoer.

In Nederland is veel van deze kennis aanwezig bij kennisinstellingen. Met de  Green Deal Innovatievoucher Elektrische Mobiliteit wil het Ministerie van Economische Zaken MKB-ondernemers stimuleren meer gebruik te maken van de kennis over elektrisch vervoer bij kennisinstellingen. Elke innovatievoucher elektrische mobiliteit is maximaal € 5.000 waard. MKB-ers kunnen met de voucher een kennisvraag laten beantwoorden door een kennisinstelling. Voor deze regeling is een budget van € 500.000 beschikbaar gesteld.

De Green Deal biedt de volgende voordelen:

·         Vouchers ter waarde van € 5.000,- voor R&D in elektrisch vervoer, met een totaalbudget van € 500.000,-. De vouchers kunt u besteden in innovatietrajecten met de Nederlandse kennisinstellingen, zoals TU/e, TUD, UT, Fontys, HRO, HAN, HvA, ECN, KEMA en TNO.

·         Kosteloos adviestraject voor effectieve marketing, strategie, technologische ontwikkeling, samenwerking en financiering door Syntens.

·         Kosteloze deelname aan innovatie-workshops van Dutch-Incert.

·         Korting op lidmaatschap van EV-branchevereniging DOET en AutomotiveNL voor 2013.

U kunt het aanvraagformulier voor deze regeling hier vinden.

De nieuwe Voucherregeling is tot stand gekomen op initiatief van vereniging DOET (Dutch Organisation for Electric Transport) en Dutch-INCERT, in samenwerking met AutomotiveNL, Syntens en AgentschapNL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s