TU/e op Ecomobiel 2012, 9 en 10 oktober, Ahoy Rotterdam

Ben je geïnteresseerd in duurzame mobiliteit? Dan is Ecomobiel op dinsdag 9 en woensdag 10 oktober in Ahoy (Hal 1) Rotterdam een beurs om niet te missen. Ecomobiel is dé vakbeurs voor duurzame mobiliteit en mobiliteitsmanagement.

De TU/e is met zijn strategic area Smart Mobility met een ruime stand (AO76) aanwezig met verschillende nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit, zoals de de URE racewagen, demo’s cooperative driving met de robotautootjes en een rij simulator. Daarnaast geeft het nieuwe Solar Team Eindhoven informatie over haar plannen voor 2013 en rijdt de elektrische Lupo rond over het buitenparcours.

Twee dagen lang biedt de beurs van 10.00 tot 18.30 uur een beeld van de ontwikkelingen, trends en innovaties op het gebied van mobiliteitsmanagement en duurzame mobiliteit.  Ook is het mogelijk diverse duurzame voertuigen te testen. Naast een breed scala aan stands kun je workshops en debatten bezoeken.

Behalve de stand AO76 van de TU/e, zijn we bij de volgende activiteiten actief betrokken:

  • op woensdagochtend organiseert PEM in samenwerking met DOET en Samen Elektrisch een Ecomobiel ontbijtsessie. Na de inloop met ontbijt (vanaf 7.30) zal Eric Beers (PEM) om 8:00 het startschot geven, met interessante bijdragen van Maarten Steinbuch (Formule E-team), Roland Steinmetz (DOET), Auke Hoekstra (Keuzegids EV en Kostenmodellen), en Peter Dutrieux (DEKRA). Schrijf  kosteloos in via een email aan elektrisch@raivereniging.nl,  730 – 1030, Port 2
  • Op woensdag 10 oktober om 11.00 uur presenteert het Solar Team Eindhoven in de rode workshopruimte de plannen voor de ‘World Solar Challenge 2013’ in Australië.

Zie voor meer informatie en bezoekers registratie www.ecomobiel.nl.

TU/e Smart Mobility, Driven by Technology  

Binnen de strategic area Smart Mobility richt de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zich op de maatschappelijke uitdagingen die voortkomen uit de groeiende vraag naar mobiliteit en de impact daarvan op onze leefomgeving. De TU/e ziet in technologie een belangrijke oplossing voor het minimaliseren van de negatieve effecten van mobiliteit, zoals luchtvervuiling, files en ongevallen. Met onderwijs en onderzoek draagt de TU/e bij aan slimmere, productievere mobiliteit en transport én aan veilige, schone en efficiënte voertuigen. Een aantal nieuwe studententeams adresseren ook deze uitdagingen.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s