Bestelinformatie “De Slimme Scheurkalender 2017”

img_3907

De 9.250 Slimme Scheurkalenders 2017 zijn geleverd! Vanaf nu zijn ze ook beschikbaar voor de losse verkoop, en via internet te bestellen, o.a. bij:

Na het succes van de Slimme Scheurkalender 2016 (10.500 verkocht, en ruim 25.000 euro voor de studententeams en de Stichting Techniekpromotie) zijn we benieuwd hoe die van 2017 wordt ontvangen!

————-de rest van dit bericht is niet meer relevant——–

Bestellen

Hier staat de informatie over de 2017 editie, en hier de informatie als je een bestelling wilt plaatsen voor je bedrijf (bv in het kerstpakket of als relatiegeschenk). Prijs per stuk €12,35 ex BTW, bij afname van 100 €8,30 ex BTW per stuk, bij 1000 stuks afname slechts €5,80 ex BTW per stuk, zie verder de flyer. Tot 9 oktober kunnen (grote) bestellingen worden geplaatst, en de kalenders zijn ca half november leverbaar. Opnieuw gaat een deel van de opbrengst naar de studententeams en de Stichting Techniekpromotie.

Voor de individuele verkoop maken we later dit jaar de internetsites bekend waar je ze on-line kunt bestellen.

Voor vragen of bestellingen: stuur een email naar info@deslimmescheurkalender.nl of bel Christel Slenders van 24 Uur in Bedrijf op 040 236 48 10.

Inge en Maarten

============================

Voorbeelden uit de 2016 editie (even zonder bron, en datum):

Voorkant 

De temperatuur in de toekomstige kernfusiereactor ITER is maar liefst 150.000.000 graden.

Achterkant

In Zuid-Frankrijk bouwt een internationaal samenwerkingsverband aan ITER, een reactor die het hart van de zon nabootst als schone, duurzame energiebron. Omdat de druk veel minder is dan in de zon, moet de temperatuur veel hoger zijn om fusie mogelijk te maken. ITER is de eerste reactor die meer fusievermogen op kan wekken dan het experiment zelf verbruikt. Onderzoeksinstituut DIFFER en TU/e zijn actief betrokken bij onderzoek naar kernfusie.

Voorkant

Door ijs te maken uit water waarin hout- of papiervezel is gemengd kunnen hele sterke constructies worden gebouwd.

Achterkant

De studenten van de faculteit Bouwkunde van de TU/e hebben de afgelopen jaren laten zien in Finland dat dergelijk constructiemateriaal ook in de praktijk werkt. Zo maakten zij de Sagrada Familia (de beroemde Catalaanse basiliek ontworpen door Gaudí) in 2015 met dit materiaal na, en hebben ze de allergrootste ijskoepel ter wereld gebouwd in 2014. Begin 2016 wordt een poging gedaan om de langste ijsbrug met een overspanning van 50 meter te realiseren.

Voorkant

Avular is een startup die een drone ontwikkelt voor de professionele markt: bijvoorbeeld voor de inspectie van gebouwen en industriële tanks.

Achterkant

De startup was één van de Top 10 Startups to Watch in 2015 van e52. Avular zet duidelijk in op een drone die stabiel is (dus tegen een windvlaag kan), veilig is (dus geen gevaar voor ontploffing geeft bij inspecties van olietanks) en heel nauwkeurig kan werken. Hiermee wordt een nieuwe klasse van drones gedefinieerd die gebruikt kunnen worden in industriële toepassingen voor inspectie en onderhoud.

Voorkant

In de melkfabriek van FrieslandCampina in Veghel wordt elke vijf minuten een melkvrachtwagen gelost.

Achterkant

De grootste melkfabriek ter wereld staat in Veghel met een jaarproductie van 1.500.000.000 liter melk. FrieslandCampina is de nummer zes in de wereld. Het bedrijf is (als coöperatie) mede eigendom van 19.054 boeren. Wereldwijd werken bij het bedrijf 22.168 mensen.

4 thoughts on “Bestelinformatie “De Slimme Scheurkalender 2017”

  1. Pingback: De Slimme Scheurkalender 2017 komt er! | Steinbuch

  2. Pingback: De Slimme Scheurkalender 2016 | Steinbuch

  3. Pingback: 2027 | Steinbuch

  4. Pingback: De Slimme Scheurkalender 2018 aankondiging | Steinbuch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s