Robotica vragen voor de Wetenschap: denk mee!

IMG_4195Tot eind april is het voor iedereen mogelijk om mee te doen en vragen in te dienen bij de Nationale Wetenschapsagenda. De Nationale Wetenschapsagenda is de nieuwe onderzoeksagenda voor Nederland. De ‘agenda’ zal bestaan uit een klein aantal veelbelovende wetenschappelijke thema’s. Een groot aantal vragen aan de wetenschap ligt aan de basis van die thema’s. De vragen kunnen van belang zijn voor de wetenschap zelf, voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken of voor het benutten van economische kansen.

logo_RobonedVanuit ons platform voor robotica RoboNed gaan wij ook een aantal vragen indienen. Het is mogelijk dat je jouw vraag via de officiële website doorgeeft, maar het is leuk om dat als commentaar ook op dit blog te zetten, zodat ook anderen geïnspireerd kunnen worden door jouw vraag. Wij gebruiken jullie vragen om nog betere vragen namens RoboNed te gaan indienen.

Dus: doe mee en geef je vraag aan ons door, liefst als ‘comment’ onderaan, of per email m.steinbuch@tue.nl, het is voor ons handig als je ook onder de vraag een toelichting geeft over wat je precies bedoelt.

Ter inspiratie een paar voorbeeldvragen:

Welke technieken moeten worden ontwikkeld om een robot een echte hulp in de huishouding te laten zijn?

Hoe zouden robots en mensen samen kunnen werken aan 1 taak, en wat voor soort robots moeten dat dan zijn?

 

 

 

One thought on “Robotica vragen voor de Wetenschap: denk mee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s