Maarten Steinbuch wint KIVI Academic Society Award

2009_1004_DW

 

Foto: Bart van Overbeeke

Persbericht
DEN HAAG – 16 februari 2015

Maarten Steinbuch wint KIVI Academic Society Award

logo-kiviHet Koninklijk Instituut Van Ingenieurs reikt op 18 maart tijdens de Dag van de Ingenieur de Academic Society Award uit aan prof.dr.ir Maarten Steinbuch, hoogleraar Systeem- en Regeltechniek aan de TU Eindhoven. Prof. Steinbuch wint deze prijs vanwege de zeer aansprekende wijze waarop hij de verbinding weet te leggen tussen wetenschap en maatschappij. Het is dit jaar voor het eerst dat de award wordt uitgereikt.

Prof.dr.ir. Maarten Steinbuch wordt onderscheiden vanwege zijn bijdrage in maatschappelijk belangrijke technologische ontwikkelingen, de verbinding die hij weet te leggen tussen zijn universitaire onderzoek en projecten binnen en buiten de universiteit en de laagdrempelige en aansprekende wijze waarop hij kinderen, studenten, het bedrijfsleven en anderen hierin weet mee te nemen.

Tot de expertise van prof. Steinbuch behoren smart mobility, het ontwikkelen van zorg- en operatierobots en duurzame energietechnologie, met name kernfusie. Prof. Steinbuch is wetenschappelijk directeur van het TU/e High Tech Systems Center, en van het Competentiecentrum voor High Tech Systemen van de 3TU Federatie. Ook is hij hoofd van de groep Control Systems Technology bij de faculteit Werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven en de bedenker van de TU/e Bachelor, Master en PDEng opleidingen Automotive. Hij was voorzitter van de Stichting Techniekpromotie en is medeoprichter van MI-Partners BV en Mechatronics Academy BV. Diverse keren ontving hij de ‘Best-Teacher’ award. Bovendien heeft zijn onderzoeksgroep recent voor de tweede maal de excellentie status verkregen van een internationale wetenschappelijke commissie.

In aanmerking voor de KIVI Academic Society Award komen hoogleraren die zich onderscheiden door hun vermogen om op aansprekende wijze de verbinding tussen de wetenschap en de maatschappij te leggen. De award wordt vanaf 18 maart 2015 uitgereikt tijdens de Dag van de Ingenieur, die jaarlijks elke derde woensdag van de maand maart plaatsvindt.

————————

Over het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)

KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening en draagt het belang uit van ingenieurs en techniek voor de samenleving. KIVI werkt met dit doel samen met het hoger onderwijs en de technologische industrie en in Europees verband met andere beroepsorganisaties voor ingenieurs.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Liselotte Helleman
Telefoon: 070 – 3919882, E-mail: liselottehelleman@kivi.nl www.kivi.nl

————————

TU/e CursorPersbericht op de TU/e siteLink magazine, Mechatronica Magazine, Bits & Chips, Eindhoven Dichtbij (leuke foto (Tesla Roadster)!), ED Regio (RoboCup foto), AutomotiveNL, Platform BetaTechniek, AT Aandrijftechniek, Drimble, Superprof (Studio040), Scienceguide, St. Toekomstbeeld der Techniek

10 thoughts on “Maarten Steinbuch wint KIVI Academic Society Award

 1. Beste Maarten,

  Ik wens je een feestelijke uitreiking toe
  van je prijs op de Dag van de Ingenieur.
  Hierdoor wordt de Techniek
  in een Duurzaam zonnetje gezet.

  Hartelijke groeten,

  Wim de Leeuw

 2. Ha Maarten,

  Zit nog in de VS, maar wilde je graag nog feliciteren met je prestigieuze prijs, die je weer kunt bijschrijven bij je toch al indrukwekkende palmares. Ben hier met die missie van Aboutaleb / Ploumen geweest, waar E – Moblity een nadrukkelijke rol speelde.

  GR en nogmaals proficiat,

  Bert > Op 16 feb. 2015, om 12:17 heeft Steinbuch het volgende geschreven: > >

 3. Pingback: Maarten Steinbuch - Brabant KennisBrabant Kennis

 4. Pingback: Maarten Steinbuch wint belangrijke wetenschapsprijs – WPX

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s