Afronding EU project RoboEarth in het nieuws

De afronding van het EU project ‘RoboEarth’, waarbij robots van elkaar leren via een soort Wikipedia voor robots, heeft de afgelopen week op veel media-aandacht kunnen rekenen. Niet alleen nationaal; het nieuws ging ‘viral’ over talloze online nieuwssites wereldwijd. Naast vooraanstaande websites als BBC NewsThe TelegraphNY TimesABC News,Washington Post en USA Today verscheen het bericht in talloze andere landen, zoals FrankrijkBraziliëNieuw-ZeelandIndiaTaiwan en zelfs Ghana. Op zaterdag was ik (via een skype interview op mijn rommelige ‘professor’ kamer) op ORF Eins te zien.

Kijktip!

BBC Click, het technologiemagazine van BBC World News, is speciaal een dag naar Nederland gekomen om een item op te nemen. Prof. Maarten Steinbuch is uitgebreid op beeld geïnterviewd. Op 25 januari is het uitgezonden op diverse BBC-kanalen. De officiële BBC versie staat hier. Hier is de in de youtube versie, met vanaf 13:35 ons project:

Hier een ‘sneak view’ van achter de schermen:

roboearth

In Nederland verschenen artikelen in onder meer het Eindhovens Dagblad, Financieele Dagblad, Metro, en De Telegraaf. In radio-uitzendingen van onder meer NOS-Met het oog op morgen (Radio 1, fragment vanaf 28:47) en Knooppunt Kranenbarg (Radio 2) lichtten ik en dr. Heico Sandee het project toe. Tweakers en Telegraaf TV maakten een online video-item.

Kijktip 2!

Het tv-programma EenVandaag zal maandagavond 27 januari 2014 een item uitzenden over robots in de mantelzorg waarvoor ze deze week in Eindhoven opnames hebben gemaakt met onder meer AMIGO en dr. René van de Molengraft. Het RoboEarth-project zal hierin – als het goed is – ook worden genoemd.

Bron: TU/e CEC/Team Profilering en Reputatie

2 thoughts on “Afronding EU project RoboEarth in het nieuws

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s