Verkeerscentrale Zuid-Nederland naar Helmond

controllroom-VCNLDe verkeerscentrale voor Zuid-Nederland van Rijkswaterstaat verhuist van Geldrop naar Helmond. Ze komt op de AutomotiveCampusNL.

De verkeerscentrale voor Zuid-Nederland, die nu gevestigd is aan de A67 in Geldrop verhuist naar de AutomotiveCampusNL. Woordvoerster Miranda Post van Rijkswaterstaat heeft dat bevestigt. “Daarnaast verhuist de servicedesk mee naar Helmond. In totaal gaat het om circa tachtig medewerkers.”

Over hoe en wanneer alles plaatsvindt, kan Post nog niet zoveel zeggen. “De minister heeft pas onlangs, op 3 juli, het principebesluit getekend. Het personeel is inmiddels ingelicht. Na de zomervakantie gaan we verder kijken waar de vestiging precies komt. Er volgen nog gesprekken met diverse partijen.”

“We hebben verschillende varianten doorzocht. Daar is dit uitgekomen”, aldus Post. De verkeerscentrale beheert alle rijkswegen in Zuidoost-Brabant. Medewerkers houden via schermen de verkeersaders in de gaten, verzorgen verkeersinformatie en assisteren bij ongevallen en calamiteiten.

De gemeente Helmond en de AutomotiveCampusNL zijn erg blij met de komst van de Verkeerscentrale Zuid-Nederland van Rijkswaterstaat naar Helmond. Het is een geweldige waardetoevoeging op Mobiliteit en we kunnen samen nieuwe kansen benutten op het gebied van Smart Mobility. Daarbij geeft het een enorme impuls aan de campusontwikkeling. Met de vestiging van de verkeerscentrale op de AutomotiveCampusNL, dient zich een unieke kans aan om een koppeling te leggen tussen de operationele verkeerscentrale, innovatieve automotive ontwikkelingen en samenwerking tussen diverse partijen.

Rijkswaterstaat is op dit moment bezig met de invulling van de vestiging op de Campus in Helmond. Na de zomer zal er verdere berichtgeving volgen.

One thought on “Verkeerscentrale Zuid-Nederland naar Helmond

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s