De week van 28 jan t/m 1 feb 2013

Dit korte verslag van de laatste week van januari 2013 is eerder verschenen in het item Dagboek van het blad Automotive

Maandag

Vandaag begin ik op de TU/e met een aantal gesprekken met studenten over de vakken die ze kunnen kiezen. Ook heb ik een gesprek met de start-up Cohere, die de duurzame laadpalen bij ons op de campus heeft aangelegd: laden met zonnecellen op het dak! Na de diplomauitreiking aan jonge ingenieurs snel naar Kasteel Helmond gereden voor een diner met een Automotive delegatie uit Barcelona en Birmingham

Dinsdag

Vandaag eerst een gesprek met een medewerker en met een ex-promovendus die graag in mijn groep 1 dag per week wil komen werken. Daarna de Automotive Perstour: ruim 20 journalisten van automotive vakbladen die bij ons komen kijken naar de allernieuwste ontwikkelingen. Was erg leuk en inspirerend voor allemaal! ‘s Middags de Barcelona en Birmingham delegatie op bezoek in ons Automotive lab, samen met de mensen van Brainport die dit georganiseerd hebben. Er zijn veel mogelijkheden voor samenwerking. Ze zijn erg onder de indruk van het gemak waarmee wij vanuit de kennisinstellingen samenwerken met overheid en industrie.

Woensdag

Eerst een vergadering over de bachelor Automotive bij de faculteit Electrical Engineering, over het programma voor volgend jaar. Daarna gesprekken met twee promovendi, en een bezoek van een journalist. Die geef ik een ‘standaard’ labrondje: via de oog- en buikchirurgierobot, maar de voetballende robots, onze zorgrobot Amigo, en door naar het Automotive lab. Daarna in volle vaart naar de Automotive Campus in Helmond voor presentaties over de nieuwe arbeidsmarkt en jobmatching. AutmotiveNL loopt weer voorop met het nieuwe denken hierin!

Donderdag

Vandaag begin ik met de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf waar ik medeoprichter van ben: een mechatronica ingenieursburo. Daarna terug naar de TU/e voor een gesprek met een promovendus, en door naar Helmond voor een lunch en interview met een journalist over de unieke doorlopende leerlijnen binnen Automotive: MBO, HBO en WO, de goede afstemming met de behoeften van het bedrijfsleven, en de ontwikkelingen op de Autmotive Campus in Helmond. Daarna terug naar de TU/e: gesprekken met studenten en met TEDxBrainport; ik heb dit jaar toegezegd mee te doen!

Vrijdag

Vandaag een thuiswerkdag. Eerst mijn emails en toen begonnen om 122 tentamens regeltechniek na te kijken. Om 17:00 gestopt, 40 af. Daarna met mijn vrouw in de auto gestapt naar Groningen: naar de Benelux finale van de First Lego League Robot wedstrijden voor de jeugd, erg leuk! Op zaterdag open ik de wedstrijden als voorzitter van de Stichting Techniekpromotie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s