Cijfers Elektrisch Rijden NL t/m juli 2013

Hier de nieuwe cijfers elektrisch vervoer t/m juli 2013. Totaal nu 9322 EV en PHEV auto’s in Nederland op kenteken, maar de cijfers voorspellen nog niet wat er komt….de Outlander is uitverkocht (ca 10000), de Volvo V60 PlugIn Hybrid (ca 1000) is uitverkocht, de volledig elektrische Tesla Model S is voor dit jaar uitverkocht (ca 1300). De BMWi3 is nu ook te koop. De fiscale regels van nu helpen daar natuurlijk bij. Het is zaak dat we voor volgend jaar ook een gezonde fiscale prikkel hebben. De markt zit nog steeds in een erg vroege fase! De groei deze maand is vooral door de PHEVs.

De cijfers die hier getoond worden zijn samengesteld door Agentschap NL, in opdracht van het ministerie van EZ. Meer informatie komt op deze website.

fig

In tabel vorm:

tabel1

FEV=Full Electrical Vehicle, ook wel BEV Battery Electric Vehicle; E-REV/PHEV = met range extender en Plug-in Hybrid EV.

Dit zijn dus totale aantallen op de weg, met kenteken, het zijn niet het aantal nieuw verkochte voertuigen. Dan moet je het verschil nemen tussen de kolommen. Voor het totaal is de toename in juli 634 FEV (22) en PHEV (612), dit is 6,8% op maandbasis; 8,6% maandgroei bij REV/PHEV en 1% bij FEV, vorige maand waren deze getallen: 4,6% (tot), 4,7% (E-REV/PHEV), 2,2% (EV).

Ook interessant is de verdeling over de diverse merken, totaal aantal (top 5) hieronder:

tabel2

10 thoughts on “Cijfers Elektrisch Rijden NL t/m juli 2013

  1. Interessant, vooral als je het afzet tegen het andere autonieuws : “laagste verkoopaantallen sinds 1967” (of zo, heb ze even niet bij de hand). De FEV’s daarentegen zijn uitverkocht, en Tesla liet vorige week weten dat ze “no competition” hadden in het enige segment van automarkt waar nog wel wat verdiend wordt: het luxesegment.

    Zou de FEV categorie op een exponentieel groeipad terecht kunnen komen denk je als de productielimieten er niet zouden zijn?

  2. Volgens deze cijfers zijn er maar 22 FEV’s bij gekomen in juli. Echter, de Nissan Leaf alleen heeft er 22 en de Renault Zoe heeft er 26 die maand, dus zou het iig 48 moeten zijn. Of zie ik het verkeerd?

  3. Waar valt de Renault Twizy onder?

    Die aantallen vallen nog tegen. Ook stijgende benzineprijzen schijnen nog niet wakker te schudden.

  4. Pingback: Cijfers Elektrisch Rijden NL t/m aug 2013 | Steinbuch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s